三一友廿六情討論區
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

A餐 BBQ 和 C餐騎馬仔的簡單介紹

5 posters

1頁(共2頁) 1, 2  下一步

向下

A餐 BBQ 和 C餐騎馬仔的簡單介紹 Empty A餐 BBQ 和 C餐騎馬仔的簡單介紹

發表  吳承軒 Isaac 23/9/2010, 16:20

A餐 BBQ 日期 : 2010年12月19日(日) 地點 : 黃俊羲屋企,西沙 重要事項 : 我要食龍蝦, 流緊口水 tongue
B餐 北澤涌渡假營已取消
C餐 參觀及騎馬仔 日期 : 2011年1月30日(日) 年廿七 2:30 - 3:30PM (一小時) 地點 : 屯門
時間稍後先通知, 兩日都係下午先開始嘅。
由於有啲家長未有登陸係我地呢個網, 原因, 我知, 緊係 ??????? 所以, 一陣將呢個介紹再用電郵比大家, 唔好覺得煩呀。ok
兩個項目的消費, A餐, 到時照除, B餐, 參觀費為大小同價5元 ( 3 years old 以下免費), 小童騎馬仔費用45元 (要夠 6 years old)。
都齊料啦,保持聯絡﹏

吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

文章數 : 444
注冊日期 : 2010-08-13

回頂端 向下

A餐 BBQ 和 C餐騎馬仔的簡單介紹 Empty 回復: A餐 BBQ 和 C餐騎馬仔的簡單介紹

發表  lisa hui 23/9/2010, 16:48

我最貪心A C都想去,哈哈!
lisa hui
lisa hui
中級會員
中級會員

文章數 : 69
注冊日期 : 2010-09-05

回頂端 向下

A餐 BBQ 和 C餐騎馬仔的簡單介紹 Empty 我最貪心A C都想去,哈哈!

發表  吳承軒 Isaac 23/9/2010, 19:35

我都好貪心架,想快啲有4粒星 Very Happy 食完月餅,食龍蝦,跟住食聖誕大餐,呵,唸起都夠開心幾日啦  santa rendeer

吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

A餐 BBQ 和 C餐騎馬仔的簡單介紹 Empty 回復: A餐 BBQ 和 C餐騎馬仔的簡單介紹

發表  黃俊羲媽媽 24/9/2010, 15:09

定左日子,人多人少都可以嚟嫁!!只要有人嚟我地屋企,黃俊羲都會熱情招待 sunny
黃俊羲媽媽
黃俊羲媽媽
高級會員
高級會員

文章數 : 104

回頂端 向下

A餐 BBQ 和 C餐騎馬仔的簡單介紹 Empty 攪個交換聖誕禮物啦 ?

發表  吳承軒 Isaac 24/9/2010, 16:05

伯母,係唔係以下日子呀,幾點好呢 ???
A餐 BBQ 日期 : 2010年12月19日(日) 地點 : 黃俊羲屋企,西沙 重要事項 : 我要食龍蝦, 流緊口水
吳承軒問,可唔可借隻狗比佢影張相,要一樣喎?
唔使招呼喇, 我地啲朋友來我家, 好攪鬼架, 自己會煲水, 自己會搵廁紙架, 誇唔誇 ???
我地不如順便攪個交換聖誕禮物啦 ? 好 冇
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  黃俊羲媽媽 24/9/2010, 16:26

好呀!!就12月19日啦 santa 最好大約正午12,因為冇禁涷,小朋友可以多d時間玩。
個隻芝娃娃好乖嫁,到時可以叫俊羲問下Mandy姨姨可唔可以借 pu be (隻狗個名) 比我地 Surprised
到時嚟到,你就知俊羲o既真面目,佢係真係會好熱情禁招呼你地 bounce
至於交換聖誕禮物,係咪比大人玩嫁 tongue
黃俊羲媽媽
黃俊羲媽媽
高級會員
高級會員

回頂端 向下

A餐 BBQ 和 C餐騎馬仔的簡單介紹 Empty 攪個交換聖誕禮物啦 ?

發表  吳承軒 Isaac 24/9/2010, 16:54

原來佢有劉德華的影子, 幾時候做星媽呀。 十二點,唔好啦,一點或者二點好冇 ? 應該有啲家庭都係要教會架。 交換聖誕禮物得大人玩都幾好主意喎。同班小朋友講,係人人有份................睇, 哈哈
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  黃俊羲媽媽 24/9/2010, 17:21

好呀,就兩點啦! Let's have a TEANER - 呢個係新詞彙,即係 Tea Time + Dinner Wink
黃俊羲媽媽
黃俊羲媽媽
高級會員
高級會員

回頂端 向下

發表  lisa hui 24/9/2010, 17:41

好喔,就定12月19日下午1點啦,不好太遲,小朋友會餓 Razz
lisa hui
lisa hui
中級會員
中級會員

回頂端 向下

A餐 BBQ 和 C餐騎馬仔的簡單介紹 Empty 一點 ?

發表  吳承軒 Isaac 24/9/2010, 19:47

伯母, 係兩點呀, 不過, 妳早啲去都好, 做 阿 4 囉, 呵呵呵呵呵呵............... lol! 喂, 講反正經先, 1 點 2 點 都冇所謂, 因為我教會係新蒲崗,去西沙好快。 同埋, 我地遲下都要安排下啲買料各樣各樣及交通啦。
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

A餐 BBQ 和 C餐騎馬仔的簡單介紹 Empty 追星

發表  吳承軒 Isaac 24/9/2010, 19:51

LISA 媽, 快啲多啲上呢啦, 我地一齊追星囉, 努力 Razz
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  Catherine 24/9/2010, 21:26

咁就約定十二月十九啦!十二點一點二點都無問題。我哋人去都好快!有咩要幫手買?
Catherine
Catherine
中級會員
中級會員

文章數 : 94
注冊日期 : 2010-08-12

回頂端 向下

A餐 BBQ 和 C餐騎馬仔的簡單介紹 Empty 喂, 美人, 有冇人識呀 ???

發表  吳承軒 Isaac 25/9/2010, 00:46

Catherine, 例排貨仔就由 Teresa 搞掂啦, 買海鮮就交比妳啦, 九龍城有好多野買, 我都近, 到時一齊啦, 起碼多對手用下。 我未燒過海鮮, 靠估就係好似日本燒咁掛, 燒個陣加啲鹽係上面, 其實又使唔使預先要(業)定呢 ??? 喂, 美人, 有冇人識呀 ??? 嘩,我講到好似下星期就去玩咁﹏
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  lisa hui 25/9/2010, 10:44

哇!今快安排啦,還有2個月喔 drunken
lisa hui
lisa hui
中級會員
中級會員

回頂端 向下

發表  Catherine 25/9/2010, 12:54

哈哈,可宜媽,兩個月話噤快就過架喇!
Catherine
Catherine
中級會員
中級會員

回頂端 向下

A餐 BBQ 和 C餐騎馬仔的簡單介紹 Empty 時間過得真快 快 快 快 快

發表  吳承軒 Isaac 25/9/2010, 18:54

大家,我地一齊貶多對眼兩貶,吓,仔大女大囉,喔喔, 我地自由啦 ..................... 我真係天真喇 lol!
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  黃俊羲媽媽 27/9/2010, 15:27

嘩!!差d追唔切d post!
其實12點後真係幾點嚟都得。因為以我地o既經驗,我地食完早餐會去大埔買BBQ食品。通常會買大量雞翼,其餘有一口羊,豬扖,牛扖,芝士腸,火雞腎,龍利柳,日式鰻魚(不過唔係時時有),粟米,番薯...等。返到屋企都差唔多12點。
另外,我阿媽通常會準備鮮果沙律,糖水通常係綠豆沙,仲會有蒜蓉飽tim sunny
至於交通安排,因為屋企樓下泊唔到太多車,到時人數confirm左,我再問下街坊可唔可以借佢地d車位泊住先 Wink
黃俊羲媽媽
黃俊羲媽媽
高級會員
高級會員

回頂端 向下

A餐 BBQ 和 C餐騎馬仔的簡單介紹 Empty 阿婆好pro喎

發表  吳承軒 Isaac 28/9/2010, 00:03

阿婆好pro喎,名乎其實 cheers 我要當去食自助餐咁啦,嘩,好開心 bounce 請問, 有冇得點菜呀 ?
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  黃俊羲媽媽 28/9/2010, 09:41

點菜?當然可以啦!!因為我地一家人都係劉華Fans麻 Cool
黃俊羲媽媽
黃俊羲媽媽
高級會員
高級會員

回頂端 向下

發表  Catherine 28/9/2010, 10:19

Tony媽你哋呢種服務態度實在五星級。好期待!
Catherine
Catherine
中級會員
中級會員

回頂端 向下

A餐 BBQ 和 C餐騎馬仔的簡單介紹 Empty Tony Tony

發表  吳承軒 Isaac 28/9/2010, 21:10

原來黃俊羲叫 Tony, Oh, 梁朝偉都係叫 Tony 架, 我超級鍾意佢兩位呀。 心肝係我肚時, 我啲朋友話, 如果靚仔就叫 Isaac, 唔靚仔就叫 Vincent, 呢, 個套電視(衝上雲霄)呢。個仔係我生,點都讚佢靚仔啦,仲要話似晒自己,咁就改咗叫 Isaac 喇, 真係好配合嗜 Very Happy

吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  黃俊羲媽媽 29/9/2010, 10:35

阿仔叫Tony係因為我叫Teresa,爸爸叫Thomas,阿仔就要跟我地T字開頭,爸爸話希望3T Family會有一日中返條3T囉 Laughing
黃俊羲媽媽
黃俊羲媽媽
高級會員
高級會員

回頂端 向下

發表  SUN KAI CHUN 29/9/2010, 12:04

咁你有冇問爸爸想追你嗰時, 喺咪都想中孖T, 又, 追到之後有冇中過呀
註: 問完打交唔好揾我
Teresa Koo 寫到:阿仔叫Tony係因為我叫Teresa,爸爸叫Thomas,阿仔就要跟我地T字開頭,爸爸話希望3T Family會有一日中返條3T囉 Laughing
SUN KAI CHUN
中級會員
中級會員

文章數 : 75

回頂端 向下

發表  SUN KAI CHUN 29/9/2010, 12:11

我都想報C餐, 但辛仔20/12學校旅行, 21/12 又話遊戲日, 怕佢連續玩咁多日頂唔順, 可唔可以到時再決定呀, 等我睇下佢學校旅行去邊會唔會太過體力勞動先
中級會員
中級會員

文章數 : 75

回頂端 向下

A餐 BBQ 和 C餐騎馬仔的簡單介紹 Empty 掛位辛辛辛

發表  吳承軒 Isaac 29/9/2010, 20:50

吳承軒好期待辛辛辛個喎, 有時去到 Mega Box, 佢都會問:會唔會撞到妳個b呢 ? 好似牛郎織女呀 Basketball
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

1頁(共2頁) 1, 2  下一步

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章