三一友廿六情討論區
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

2 posters

向下

分享小食...... Empty 分享小食......

發表  吳承軒 Isaac 11/11/2010, 20:38

原來,學校由今日開始,所有同學想請其他同學食野,都要問過老師先,因為怕學生的手仔污 (JO) 攞野比同學食時會有細菌,又再傳來傳去喎。爸爸話,尋日有學校有幾十位學生中招,我估佢地都係保障學生的健康,先要求咁做。不過,心肝有少少唔開心,因為,分享時佢地會好開心有同學仔對自己好喎。 唔怕,試下聽日幫佢準備個別包裝嘅餅仔,紫菜之類,問下老師比唔比囉。解決 Sleep
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

文章數 : 444
注冊日期 : 2010-08-13

回頂端 向下

分享小食...... Empty 回復: 分享小食......

發表  SUN KAI CHUN 11/11/2010, 22:24

辛仔學校都講明只可分享獨立包裝, 散裝只可獨食, 不過聽我囝講佢都有請同學食散裝餅仔, 佢有個女同學屋企淨係比個飯壼佢, 無比其他零食, 所以佢幾乎日日都請個女仔食野
SUN KAI CHUN
中級會員
中級會員

文章數 : 75

回頂端 向下

分享小食...... Empty 回復: 分享小食......

發表  吳承軒 Isaac 12/11/2010, 13:00

呵,緊係靚女喇?
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 24/11/2010, 12:17

尋晚,我食心肝同學仔送比佢嘅獨立包裝馬仔,食咗一啖,發現壞咗,另外一個小蛋糕,冇事,安全落肚。 小朋友當然係冇心啦,不過,我唸,都係要教下阿仔,不如將小朋友送比佢的小食,攞返屋企先算,我都怕佢懞懞地食壞肚仔 Wink 一陣以為有酸味馬仔就慘啦 Exclamation
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  SUN KAI CHUN 24/11/2010, 12:40

吳承軒 Isaac 寫到:尋晚,我食心肝同學仔送比佢嘅獨立包裝馬仔,食咗一啖,發現壞咗,另外一個小蛋糕,冇事,安全落肚。 小朋友當然係冇心啦,不過,我唸,都係要教下阿仔,不如將小朋友送比佢的小食,攞返屋企先算,我都怕佢懞懞地食壞肚仔 Wink 一陣以為有酸味馬仔就慘啦 Exclamation
真好彩, 你仔咁孝敬你, 唔係真係..........
中級會員
中級會員

文章數 : 75

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 24/11/2010, 15:10

我都冇麥嘢望LU,孝順就最好拉,承妳貴言先!母憑子肥呀嗎,佢唔多L¡ke嘅,放埋一邊嘅,我就要捱下義氣幫佢食咗佢咁嗜。妳睇下我……幾偉大……個肚腩!嘻嘻
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章