三一友廿六情討論區
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

驕傲..........

2 posters

向下

驕傲.......... Empty 驕傲..........

發表  吳承軒 Isaac 14/11/2010, 15:26

喂,家長,請問有冇 ? 技倆, 去控制或者話係教導小朋友的驕傲性格呢, 啦啦啦, 唔好話要身教吓, 呢個唔計在內架........ 老友,賜教 Sad
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

文章數 : 444
注冊日期 : 2010-08-13

回頂端 向下

驕傲.......... Empty 回復: 驕傲..........

發表  lisa hui 14/11/2010, 17:13

你找個比佢叻的同佢玩,或帶佢去公開考試,等佢見識下,不好做井底之蛙。我個仔小個就是咁。
lisa hui
lisa hui
中級會員
中級會員

文章數 : 69
注冊日期 : 2010-09-05

回頂端 向下

驕傲.......... Empty 回復: 驕傲..........

發表  lisa hui 14/11/2010, 17:19

還要千其唔好話佢唔得,也唔好在佢面前贊其他人,等佢自己發現自己的短處。這些人最要面。
lisa hui
lisa hui
中級會員
中級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 15/11/2010, 16:29

我要交待得清楚啲,係我朋友個仔,都係小一,事實佢已經好叻,樣樣都得,不過,係脾性好好好...........火嗜 No 依家,人仔細細,小一就識得睇人唔起囉,媽媽驚佢大咗(書)唔起,哎,前日,我去三聯搵書,睇下有 ? 書轉講呢樣問題,搵唔到。 可宜媽, ?一年級有公用試考架咩, 考邊科?
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

文章數 : 444
注冊日期 : 2010-08-13

回頂端 向下

發表  lisa hui 15/11/2010, 18:25

有嘎!我都帶可宜去比賽,畫畫,聖經朗誦。個仔就去奧數,武術,英文。等佢見識下。個仔都ok啦,以前在廣州全級前十名,現在美國都3A3B,佢話要全A喔。希望啦! bom
lisa hui
lisa hui
中級會員
中級會員

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章