三一友廿六情討論區
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

考第26名''''''

4 posters

向下

考第26名'''''' Empty 考第26名''''''

發表  吳承軒 Isaac 17/1/2011, 11:19

心肝問,如果佢考第26名,我仲錫唔錫佢喎? 吓,原來,我地嘅關係係建立係啲成績.............. 原來,佢會咁睇 Sad 依家先至一年班,有咁樣嘅唸法,好似早咗啲喎,呵呵呵 affraid 真係考第26名,咁就.............. one eye open, one eye close 囉 cheers
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

文章數 : 444
注冊日期 : 2010-08-13

回頂端 向下

考第26名'''''' Empty 回復: 考第26名''''''

發表  黃俊羲媽媽 19/1/2011, 15:21

你叫Issac唔駛驚,無論點,佢最多都係考尾2,黃俊羲一定會包底 Rolling Eyes
黃俊羲媽媽
黃俊羲媽媽
高級會員
高級會員

文章數 : 104

回頂端 向下

考第26名'''''' Empty 回復: 考第26名''''''

發表  SUN KAI CHUN 19/1/2011, 22:31

你地兩個媽咪作到咁壞的打算, 收成績表時就只會係喜訊, 我上次哂完辛仔的成綪, 真係驕傲使人退步 cherry , 近來D功課錯得特別多, 唔知係咪調咗去後面坐的關係(以前坐正中第一個位), 今日先考第一科, 我已經驚我會由天堂直插入地心 What a Face (我唔想講地獄) What a Face , 還要26/2先放榜, 要驚成個幾月 No
SUN KAI CHUN
中級會員
中級會員

文章數 : 75

回頂端 向下

發表  黃俊羲媽媽 20/1/2011, 09:25

辛媽媽,我咁講係因為阿仔考試前幾日中左流感,高燒左5日先退,接住一退燒就考試,跟本溫唔到書....考左兩日,之後又肚痾,全個考試期間及前後都冇辦法亦唔忍心迫佢溫書,所以我同Sandy講今次真係至在參與 Neutral
話時話,我同事同我講佢o既心得就係逢考試前,佢都唔比阿仔食熱氣野,同埋要食維他命增強抵抗力,以防考試前病倒。我下次都會試下。
黃俊羲媽媽
黃俊羲媽媽
高級會員
高級會員

回頂端 向下

發表  SUN KAI CHUN 20/1/2011, 15:06

咁又真係令人担心咗D, 我都有喺考試前, 比佢同我地一齊瞓, 費事佢踼被凍醒已經冷親, 呢個一月好似全都係10-13度咁上下, 真係好凍, 你嗰度(如果未搬)仲要低3-4度添, 維他命呢幾日我都有比佢食, 以前幼稚園時返學前每日都會食一粒, 上咗小學時間太趕, 停咗冇食好耐了, 或者勤力游水都係一個好方法, 辛仔游咗成3年, 好少去探醫生, 就算有少許徵狀, 過兩日又會冇哂, 不過, 你地唔好以為佢游得好叻, 佢天生lazy, D動作唔完整, 游得好肉酸
中級會員
中級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 21/1/2011, 00:57

我心肝係轟炸式問我,如果我唔係妳親生仔呢,妳仲錫唔錫我? 嘩,大佬,一日問一次,都唔知佢攪? 1月1日開始,我食藥多過多飯,一路都冇好過,仲要我係咁講,又係咁錫,直情攪命 Exclamation 前日,我再睇醫生,第3次啦,醫生話我個喉龍仲有腫,要繼續食消炎藥,不過,就一路都話唔會比抗生素我地食 Question 哎,原來,嫦娥呢份工,真係唔好做 Razz 我都發現,以前電視劇啲媽媽好鐘意叫啲仔好娶個老婆幫你襟被啦,啊 Exclamation 呢排,我都明白晒啦。
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 21/1/2011, 00:59

俊羲媽咪 寫到:你叫Issac唔駛驚,無論點,佢最多都係考尾2,黃俊羲一定會包底 Rolling Eyes

妳真係客氣嘅嗜 Very Happy
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 21/1/2011, 01:18

SUN KAI CHUN 寫到:你地兩個媽咪作到咁壞的打算, 收成績表時就只會係喜訊, 我上次哂完辛仔的成綪, 真係驕傲使人退步 cherry , 近來D功課錯得特別多, 唔知係咪調咗去後面坐的關係(以前坐正中第一個位), 今日先考第一科, 我已經驚我會由天堂直插入地心 What a Face (我唔想講地獄) What a Face , 還要26/2先放榜, 要驚成個幾月 No

呵,希望係啦 Razz 我鐘意有喜呀!哈哈哈 Very Happy 我地18/1考晒試啦,19/1派新書。 20/1對卷,不過,阿仔有啲咳,又TSIM寒TSIM COLD,所以冇返學。不過,佢一路都燒唔出,直到今日20/1下午,先至燒到1次37度7,又再冇燒過喇,佢一過咗4個鐘又COLD一次,但是又冇燒,食完藥又OK喎,聽日都會請多日假同埋睇多次醫生好啲。 我都覺得坐位係幾緊要,因為心肝依家坐中間最後,佢都7+1咗我知,話邊個同學成日伸手入櫃內玩PENCIL盒喎,咁即刻連佢自己都分心啦 Suspect 我地未知幾時放榜,要等成個月又真係幾耐。妳自己識唔識計平均分呀? 我地老師之前比過張計分方法比家長,粗略都計到架。
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 21/1/2011, 01:21

吳承軒 Isaac 寫到:
SUN KAI CHUN 寫到:你地兩個媽咪作到咁壞的打算, 收成績表時就只會係喜訊, 我上次哂完辛仔的成綪, 真係驕傲使人退步 cherry , 近來D功課錯得特別多, 唔知係咪調咗去後面坐的關係(以前坐正中第一個位), 今日先考第一科, 我已經驚我會由天堂直插入地心 What a Face (我唔想講地獄) What a Face , 還要26/2先放榜, 要驚成個幾月 No

呵,希望係啦 Razz 我鐘意有喜呀!哈哈哈 Very Happy 我地18/1考晒試啦,19/1派新書。 20/1對卷,不過,阿仔有啲咳,又TSIM寒TSIM COLD,所以冇返學。不過,佢一路都燒唔出,直到今日20/1下午,先至燒到1次37度7,又再冇燒過喇,佢一過咗4個鐘又COLD一次,但是又冇燒,食完藥又OK喎,聽日都會請多日假同埋睇多次醫生好啲。 我都覺得坐位係幾緊要,因為心肝依家坐中間最後,佢都7+1咗我知,話邊個同學成日伸手入櫃內玩PENCIL盒喎,咁即刻連佢自己都分心啦 Suspect 我地未知幾時放榜,要等成個月又真係幾耐。妳自己識唔識計平均分呀? 我地老師之前比過張計分方法比家長,粗略都計到架。繼續努力,ADD OIL,等妳好消息,等埋妳慶功宴,有冇嗜?
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 21/1/2011, 01:25

俊羲媽咪 寫到:辛媽媽,我咁講係因為阿仔考試前幾日中左流感,高燒左5日先退,接住一退燒就考試,跟本溫唔到書....考左兩日,之後又肚痾,全個考試期間及前後都冇辦法亦唔忍心迫佢溫書,所以我同Sandy講今次真係至在參與 Neutral
話時話,我同事同我講佢o既心得就係逢考試前,佢都唔比阿仔食熱氣野,同埋要食維他命增強抵抗力,以防考試前病倒。我下次都會試下。

真係得 Question 之前咁COLD,我地都烚下烚下咗好多次LU。 bounce
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  SUN KAI CHUN 21/1/2011, 11:40

講起十下十下, 聖誕時喺中山買咗包小肥羊火煱料(比香港買平一半), 十完第二日就要食藥, 辛仔仲話 " 媽咪, 其實我噚晚都有少少肚痛, 係咁架啦, 大陸d野係咁架" 比佢激死, 好彩佢食得少, 冇乜事, 最近銷毀會先話小肥羊火煱料脂肪比例重, 我諗我唔食得咁肥膩, 辛爸爸就習以為常(食慣大陸d肥膩野), 不受影響
中級會員
中級會員

回頂端 向下

發表  SUN KAI CHUN 21/1/2011, 11:56

我都想有慶功宴, 2月尾派成績, 3月又話有測驗啦, 老豆話想辛仔生日時同佢去挪亞方舟酒店玩, 我都話要睇定d先, 或者開個三一同學生日會, 有冇好提議? 最好一站式服務, 你地知我有幾懶啦, 不過3月係考試測驗高峰期, 會嚴重影響出席人數, 唉, 到時再算啦
中級會員
中級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 21/1/2011, 12:37

報告,三一小的下學期考試日期係30/3至4/4日,通常,學校都會係考試前兩個星期開始有小測,預默之類。 不過,咁高興,生日會喎,有得玩,又係老友嘅生日,都係幾個鐘頭嗜,我地都係要開飯架啦,又點會唔出現呢 Very Happy 最重要係,我都想去囉,哈哈哈 Suspect 生日會,正呀 flower 未有咩提意,妳地去邊,我跟 Wink
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  lisa hui 21/1/2011, 17:21

啊!你地咁快考完,阿女今日先考完。有得玩我地緊系報名啦。咁開心 flower
lisa hui
lisa hui
中級會員
中級會員

文章數 : 69
注冊日期 : 2010-09-05

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 21/1/2011, 20:11

係囉,張邀請咭,我當咗係比吳承軒媽媽收架啦,哈哈 cheers
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  黃俊羲媽媽 26/1/2011, 12:04

呢排我真係忙到氣都幾乎冇得透...全屋人病晒,姐姐又鈕計,又要攪搬屋,再加埋要照顧下我老友同個女,真係一日要有48小時先夠用.....辛媽媽,生日會記住預埋我地一家4口 Laughing
黃俊羲媽媽
黃俊羲媽媽
高級會員
高級會員

回頂端 向下

發表  SUN KAI CHUN 26/1/2011, 21:44

今次真係騎虎難下, "我要做好呢份工", 搞呢個生日會, 請注意, 我會忠於呢句說話的原創者, 係有心但不一定有力, 請大家多多包涵
中級會員
中級會員

回頂端 向下

發表  SUN KAI CHUN 27/1/2011, 10:21

噚晚寫完上一個message之後, 問下辛仔鍾意去邊度開生日會, 點知佢話 "唔使開啦, 同自己家人一齊過就得啦" Rolling Eyes
咁我話同埋三一D同學仔開喎, 佢都重係話 "唔使啦, 唔使啦"
我知我仔唔鍾意做主腳, 以前幼稚園叫佢去表演, 都要三催四請(當然係佢阿媽做啦), 有次發燒去唔到, 佢仲話"好野! 發燒唔使去"
有次新年佢負責獅頭, 何主任同佢講"冇咗你真係唔得喎", 佢先冇再耍大牌
中級會員
中級會員

回頂端 向下

發表  lisa hui 28/1/2011, 07:44

你地D寶貝考得好唔好啊?我啊LISA英文就唔好,其他都OK,激死我啦! pale
lisa hui
lisa hui
中級會員
中級會員

文章數 : 69
注冊日期 : 2010-09-05

回頂端 向下

發表  SUN KAI CHUN 28/1/2011, 09:54

辛仔要2月尾先派成績呀, 原來我記錯咗, 下次測驗係4月中唔係3月尾, 今次就測完哂放easter, 舒服哂 cheers
中級會員
中級會員

回頂端 向下

發表  SUN KAI CHUN 28/1/2011, 09:58

lisa hui 寫到:你地D寶貝考得好唔好啊?我啊LISA英文就唔好,其他都OK,激死我啦! pale
唔緊要啦, 暑假再同佢放洋探阿哥, 包佢進步神速 bounce bounce bounce
中級會員
中級會員

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章