三一友廿六情討論區
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

好似去酒樓飲茶攞位咁

4 posters

向下

好似去酒樓飲茶攞位咁 Empty 好似去酒樓飲茶攞位咁

發表  吳承軒 Isaac 21/1/2011, 01:48

最近,經常出入醫務所,有一次,我地兩公婆上午睇醫生,下午到個仔睇,打電話預約時就留3位啦唔該,當時都唔覺,到個個朝早,當我地兩公婆登記完,護士姐姐叫我地入去時,好攪笑,佢話:2位一齊入去啦,咁,我唔想,話等我先生睇完,我先入去啦。大人大姐,都未試過可以一齊入去喎,陪個仔就話嗜。當時,我聽落去覺得好似酒樓攞位咁,2位,唔該,好攪笑。 隔咗一陣,一行5人入到醫務所,個爸爸話,唔該4位,跟住就登記,又一陣,2個人入呢,又係話,唔該2位,之後,我地就攞藥走咗。 呢排天氣持續寒泠,又話流感好勁,又早咗到,大家,要保重身體呀! 醫務所啲人真係多到唔夠位坐架,我次次都要心肝係出面等,到一睇完醫生就要離開先,由我等藥 Exclamation
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

文章數 : 444
注冊日期 : 2010-08-13

回頂端 向下

好似去酒樓飲茶攞位咁 Empty 回復: 好似去酒樓飲茶攞位咁

發表  SUN KAI CHUN 21/1/2011, 10:47

會唔會係打流感針呀? 不過都好搞笑
SUN KAI CHUN
SUN KAI CHUN
中級會員
中級會員

文章數 : 75

回頂端 向下

好似去酒樓飲茶攞位咁 Empty 回復: 好似去酒樓飲茶攞位咁

發表  吳承軒 Isaac 21/1/2011, 10:49

似感冒 Sad
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  lisa hui 21/1/2011, 17:30

你地交叉感染,買啲艾熏下間屋,殺菌咯。
lisa hui
lisa hui
中級會員
中級會員

文章數 : 69
注冊日期 : 2010-09-05

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 21/1/2011, 20:08

? 東東呢架,去邊處買呀 ?
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  lisa hui 22/1/2011, 22:00

系中藥,中藥鋪買,叫艾條。點著會好多煙,有啲藥味。
lisa hui
lisa hui
中級會員
中級會員

文章數 : 69
注冊日期 : 2010-09-05

回頂端 向下

發表  黃俊羲媽媽 26/1/2011, 12:11

我都用過艾,不過人地係教我用嚟除虫。我阿媽就係全屋煲白醋,d味真係幾難閒,不過冇辦法啦,d菌實在太利害。
黃俊羲媽媽
黃俊羲媽媽
高級會員
高級會員

文章數 : 104

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 11/2/2011, 17:34

哈哈哈,我都未特登去過藥房,近排,都係去商場,酒樓,超市多。原來,醋......仲可以用呢剎菌,不過,我鐘意用呢........ Question 好呢,嘻嘻
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章