三一友廿六情討論區
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

預備班開學了!

3 posters

向下

預備班開學了! Empty 預備班開學了!

發表  Catherine 30/8/2010, 01:24

星期六弟弟參與開學禮了,不過好驚,仲喊咗幾次。聽日第一日開學了,雖然只上短短一個鐘,但沒有媽咪陪都未知會點!希望唔會由頭喊到落尾喇! Mad
Catherine
Catherine
中級會員
中級會員

文章數 : 94
注冊日期 : 2010-08-12

回頂端 向下

預備班開學了! Empty 回復: 預備班開學了!

發表  yim ching 31/8/2010, 11:26

嚴正個妹又係今年上K1, 佢昨日都OK, 嚴寧係初望班蝴蝶組, 唔知你係邊班呢?

yim ching

文章數 : 5
注冊日期 : 2010-08-24

回頂端 向下

發表  Catherine 1/9/2010, 02:05

弟弟今年讀N班咋,係吳玉琼老師嗰班!家姐好開心,因為佢第一年入聖三一都係信班同吳老師做班主任!
Catherine
Catherine
中級會員
中級會員

回頂端 向下

預備班開學了! Empty 預備的意思

發表  吳承軒 Isaac 2/9/2010, 12:27

喂, 家長, 預備即係預備定的紙巾呀,眼淚呀,感情呀咁囉, 同埋, 加埋媽媽聲 (媽咪媽咪), 哈, 我講風涼話嗜, 正經啲先, 祝妳地的細b有好的開始啦。放心啦, 中心幼啲老師十項全能ga, 妳地貶多兩眼, 細 b 好容易就適應 gala, 到時就追住話返學喇。
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

文章數 : 444
注冊日期 : 2010-08-13

回頂端 向下

發表  Catherine 2/9/2010, 19:35

Laughing Sandy,我都好同意你嘅法!
Catherine
Catherine
中級會員
中級會員

回頂端 向下

發表  yim ching 3/9/2010, 10:39

呀, 呀妹係讀初班啦, 可能因為哥哥返佢又返, 所以對學校好熟, 知道哂邊度有乜野玩, 返學都好開心, 完全無話想喊. 我地這幾天都係兩公婆湊佢返, 佢真係開心過嫲嫲湊佢.

yim ching

文章數 : 5
注冊日期 : 2010-08-24

回頂端 向下

預備班開學了! Empty 媽媽好

發表  吳承軒 Isaac 4/9/2010, 00:49

就緊係媽媽好啦. 音樂, 自己投入啦, 開始, " 世上只有媽媽好, 有媽的孩子像個寶 " 留番買現具時先嫲嫲好啦 , 哈 哈 哈

吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

文章數 : 444
注冊日期 : 2010-08-13

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章