三一友廿六情討論區
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

科學館有新野-環保主題

5 posters

向下

科學館有新野-環保主題 Empty 科學館有新野-環保主題

發表  吳承軒 Isaac 4/10/2010, 01:42

今日下午去了科學館,發現多了一個關於環保主題的好地方,幾好玩,有一個連我地都有玩嘅,係搖控飛機,好有趣 Razz 不過,條頸比較辛苦。
我朋友個女第一次玩哈哈鏡,笑到佢幾乎冇晒氣。 king queen
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

文章數 : 444
注冊日期 : 2010-08-13

回頂端 向下

科學館有新野-環保主題 Empty 回復: 科學館有新野-環保主題

發表  SUN KAI CHUN 4/10/2010, 10:08

Rolling Eyes 你地有冇買年票, 知唔知如可唔可以即場申請就可以用, 我想申請好耐, 但家庭年票係2大2小, 對我地D3人家庭好似好唔抵(我D數好婆仔 Very Happy ), 所以遲遲未有申請, 經常都係撞啱星期三有學校假期先去, 慳得一元得一元, 但就超級勁多人囉
SUN KAI CHUN
中級會員
中級會員

文章數 : 75

回頂端 向下

科學館有新野-環保主題 Empty

發表  吳承軒 Isaac 4/10/2010, 10:52

有,淨係計科學館,我地会去多過3次,一張全年証可以去四個館,都抵用架。我以前逢三四五晚都要返工,所以都係假日先去得,就買年票囉。我地次次都玩成2個幾鐘,腳仔軟!
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

科學館有新野-環保主題 Empty 莫明奇妙?

發表  吳承軒 Isaac 4/10/2010, 11:05

尋日係科學館,有一對拖友,問可唔可以比佢影我心肝同朋友仔的合照,都ok,冇乜問題。不過,上次海洋公園夏水禮,又有一對拖友同我心肝影相。唔知係唔係依家興呢?講返尋日,小情人返轉頭問我,女朋友話我地笑得咁開心,比佢影多張全家福喎,我好客氣的推咗囉!知啦,我仇家多呀!
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

科學館有新野-環保主題 Empty 回復: 科學館有新野-環保主題

發表  Catherine 4/10/2010, 16:46

Sandy,我相信對男女應該係尋日Canon Photo marathon參賽者,因為今年響理工大學攪,而其中一個主題好似係影小朋友之類,我今朝車聽晨光第一線講,公園玩緊D細個個都俾幾支長鏡對住,好攪笑。所以我估對男搵Isaac做model!

Terresa,我都有買全年證,以前弟弟未出世,Daddy就寫佢姪女個名,因為都姓許,所以你都可以睇家裡有冇其他小朋友用得著。不過就算無都唔差好遠,你去多幾次都番,最重要係你想幾時去都得,好方便!
Catherine
Catherine
中級會員
中級會員

文章數 : 94
注冊日期 : 2010-08-12

回頂端 向下

科學館有新野-環保主題 Empty 我就呢做星媽啦

發表  吳承軒 Isaac 4/10/2010, 23:34

哎喲,我要快啲買(富)黑照,補下粉,隨時要做星媽囉,嘻嘻,我今晚要早啲訓,去發夢 Sleep
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  黃俊羲媽媽 6/10/2010, 15:15

自從搬左入西沙,我地就變成一對好懶惰o既父母...
每個weekend都係屋企,由其俊羲升上小一後...既然暫時搬唔返出市區,就要趁weekend時溫習多d,weekday先冇禁辛苦。不過都多謝大家d資訊,我會記錄在案 I love you
黃俊羲媽媽
黃俊羲媽媽
高級會員
高級會員

文章數 : 104

回頂端 向下

科學館有新野-環保主題 Empty 烏溪沙有個灘....

發表  吳承軒 Isaac 6/10/2010, 21:41

馬鞍山應該有個灘,好似叫烏溪沙,我都想去下玩,有蟹仔及貝類拾。 我的朋友話好玩,要黃昏去先會水退,近唔近妳屋企?
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  SUN KAI CHUN 6/10/2010, 23:41

你地叫高校長帶啦, 佢年年都約埋家長團契或者主日學家長班去嗰度玩架, 大概會係11月度啦, 不過我次次都撞啱有事冇去到咋, K3後嚟辛仔唔肯返主日學添, 就更加冇得去啦
中級會員
中級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 6/10/2010, 23:55

SUN KAI CHUN 寫到:你地叫高校長帶啦, 佢年年都約埋家長團契或者主日學家長班去嗰度玩架, 大概會係11月度啦, 不過我次次都撞啱有事冇去到咋, K3後嚟辛仔唔肯返主日學添, 就更加冇得去啦

有冇了解過心肝點解唔返主日學呢 ? 我緊張呢樣多啲。 我幫唔幫到手架?

吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  SUN KAI CHUN 7/10/2010, 10:02

聖三一堂主日學幼兒組要出嚟獻唱奉主, 分組後有時畫畫勞作, 辛仔淨係鍾意聽故仔, 唔鍾意唱遊, 又唔鍾意做美勞囉, 以前返都係因為有時會見到何老師同黃老師, 驚唔返會比佢地問點解, 老師轉咗返午堂, 我地返早堂既, 咁佢就唔肯返啦, 你都係幫唔到啦, 佢而家衰到話自己係天主教唔再係基督教喎, 不過天主教個主日學都係唔返 confused
中級會員
中級會員

回頂端 向下

發表  黃俊羲媽媽 7/10/2010, 10:10

烏溪沙個神學院真係好近我屋企,有時星期日我地會去神學院到開餐嫁 Wink
黃俊羲媽媽
黃俊羲媽媽
高級會員
高級會員

文章數 : 104

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 7/10/2010, 12:50

SUN KAI CHUN 寫到:你地叫高校長帶啦, 佢年年都約埋家長團契或者主日學家長班去嗰度玩架, 大概會係11月度啦, 不過我次次都撞啱有事冇去到咋, K3後嚟辛仔唔肯返主日學添, 就更加冇得去啦

我依家早上要返工,下午要做阿四=摩登奴才,所以都冇返學校團契。阮副校和鄧姑娘好熱情的通知過我,學校真係連家長都好關心。吳承軒好鍾意返教會及學校團契。逄星期六晚,我地返教會聽書,佢就和小朋友玩,佢好攪笑架,有時會選擇題目坐定定聽架,有時又會去隔離班,聽啲深啲嘅,聽唔明可以查聖經喎,真係估佢唔到。感謝主賜他有呢個心 Razz
同佢再傾下先啦,返教會學習聖經的真理,好好架,有平安喜樂的心,又有盼望,數唔矖...大大下,又有屬靈同伴,對外間的價值觀都正確啲先啦,外面依家立立亂咁。我地兩公婆都好努力的學習緊,直到永永遠遠..,講真,我地真係好驚佢會行差踏錯架。願主帶領辛辛辛都快啲返返教會,讓妳們一家都充滿神的恩典。阿門
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 7/11/2010, 20:50

今日12:20到4:50去咗玩,12:20-1:30時段,冇幾多人,樣樣都任玩,零排隊。 之後先至多人啲,不過,最多都係排幾個位,可能依家都係學校考試期,所以人少啲。 係環保區多咗一個有6個位一齊玩的海底模擬活動,好大個銀幕,吳承軒做沙魚,我地自己人一齊玩, 有個小妹妹玩到好肉緊,由頭到尾都叫 Isaac 沙魚唔好食佢, 玩到真嘅一樣, 跟住, 我地就叫佢仔做 Isaac 沙魚。

吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  lisa hui 9/11/2010, 21:32

我上星期去著,都幾好玩,我辦著半年征,大人50文·小朋友25文。海洋公園全年征有9折,7間博物館都去得。
lisa hui
lisa hui
中級會員
中級會員

文章數 : 69
注冊日期 : 2010-09-05

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 27/11/2010, 14:31

大家,記住去最高一層,係最高最高一層,有架私家車,可以模擬駕駛幾分鐘,吳承軒的身高就剛剛玩到,只係坐得唔舒服,玩一陣都冇所謂嘅 Suspect
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章