三一友廿六情討論區
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

今年會好寒泠喎...

3 posters

向下

今年會好寒泠喎... Empty 今年會好寒泠喎...

發表  吳承軒 Isaac 6/10/2010, 23:31

剛剛看到網上新聞,有資料顯示今年會好寒泠喎。大家都要做好準備啦,因為我剛剛發現,原來心肝的冬天衫,大部份都已經好短,又係時候母貧子貴喇。
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

文章數 : 444
注冊日期 : 2010-08-13

回頂端 向下

今年會好寒泠喎... Empty 回復: 今年會好寒泠喎...

發表  吳承軒 Isaac 9/10/2010, 01:15

我尋日係 MEGA BOX 吉記買咗一包兩件的圓領長袖純白內衣試下,好似$69.9一包。 幾厚料,都算滑,100%純棉,揸袖,領位都算高,越南製做。 我買130碼,貪佢長身啲,晚間訓覺可以蓋得過肚仔, 剛剛洗完, 條領位都幾緊, 我唸唔會好易就洗得鬆。順便買埋 BOXER, 係火車同埋新幹線, 好似都係$69.9一包,有3條,冬天著應該會暖啲掛。
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

今年會好寒泠喎... Empty 回復: 今年會好寒泠喎...

發表  lisa hui 9/10/2010, 14:15

女仔就慘啦,凍都要着裙。 Sad
lisa hui
lisa hui
中級會員
中級會員

文章數 : 69
注冊日期 : 2010-09-05

回頂端 向下

發表  SUN KAI CHUN 9/10/2010, 23:11

辛仔冬天校股服都係著短褲, 不過低於14度就可以著藍長褲, 各種色的大衣羽絨
SUN KAI CHUN
SUN KAI CHUN
中級會員
中級會員

文章數 : 75

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 10/10/2010, 01:28

可宜媽,女仔可以著襪褲囉,都頂得下架,依家啲襪褲都幾夠厚,冇咁易鈎起,襟著過以前啲絲襪。 心肝係中心幼個時,冬天,比佢著一條白色純綿薄薄地料的長褲,揸腳的,比佢著住訓,到第2朝就加條校服褲著,好夠暖架,唔再著普通內褲架啦。我依家都唸係,佢依家讀小一,一樣係咁著,會唔會唔好呢,因為小一的校服褲係西褲型,可能質地唔同,著落去都應該會唔舒服囉,但係真係在好冬的時候,唔著2條,又驚頂唔住,點算。 辛媽媽,著BOXER可以暖啲,因為布都多啲啦,係咪。同堆,可以買質地較厚的羊毛長襪,腳趾夠暖,身都會暖啲。吓,我又要去入定貨先。 I love you
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  lisa hui 10/10/2010, 09:57

阿女學校要低過14度先可襪褲,否則都要打出個膝頭。我想被羊毛短褲佢着,靚媽們知唔知邊到有啊?THANKYOU Embarassed
lisa hui
lisa hui
中級會員
中級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 10/10/2010, 22:21

佐敦道裕華國貨可能有,純羊毛係咪要手洗架 ? 下下要手洗,咪好煩囉 ? 早兩年,佢姨媽係裕華國貨買過熊貓牌的長袖比佢,我照放入洗衣機,只有些微的縮水,保暖程度可以保持得好好。價錢都公道,$150-160一件長袖。 不過,心肝呢2年都冇著啦,佢著普通的內衣都夠暖,有時仲會出汗。吓,鑽石山荷李活廣場有間鶏仔麥,我聽日會去睇下,再報告 cheers
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 12/10/2010, 00:57

我冇去荷李活廣場間鶏仔麥,去咗MEGA BOX,都有一個鶏仔麥檔口,個職員話冇做小朋友嘅內褲,而且大人的內褲都是長的。Lisa 媽,不如去買平平地嘅保暖褲,自己改短啦,可以留長小小,大脾暖啲囉。因為我心肝個游水教練要我個仔著好平嘅白色保暖衫褲去學水架,我係九龍城七記對面的鋪頭買,專賣內衣,毛巾,都好大間下,1套都係30元。仲暖過著件好貴的游水衣多多声,要成300元,係泳池好多其他教練教嘅小朋友都係咁著架。
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  lisa hui 12/10/2010, 08:43

吳承軒 Isaac 寫到:我冇去荷李活廣場間鶏仔麥,去咗MEGA BOX,都有一個鶏仔麥檔口,個職員話冇做小朋友嘅內褲,而且大人的內褲都是長的。Lisa 媽,不如去買平平地嘅保暖褲,自己改短啦,可以留長小小,大脾暖啲囉。因為我心肝個游水教練要我個仔著好平嘅白色保暖衫褲去學水架,我係九龍城七記對面的鋪頭買,專賣內衣,毛巾,都好大間下,1套都係30元。仲暖過著件好貴的游水衣多多声,要成300元,係泳池好多其他教練教嘅小朋友都係咁著架。
SANDY姨,都係一個好提議喔唔該嗮。
lisa hui
lisa hui
中級會員
中級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 13/10/2010, 23:54

可宜媽,今日我去咗荷李活廣場3樓,日本公司 UNIQLO,係電影院旁邊個間,有保暖的女裝BOXER,寫明保暖,比起一般的BOXER,脾位會長多啲,摸落一陣,又真係幾暖,1條成為$79.9。 我估,可宜都可能穿得落加細碼。不過,價錢好似貴咗啲呵 lol!
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 28/10/2010, 23:47

阿仔見到同學仔著羊毛外套,依家又話冇問題,佢真係會著羊毛衫個喎。 近 ____ 者 ____, 近 ____ 者 ____ Question NO EYE SEE Wink 所以,我又要買多兩件羊毛外套喇,原來的線仔又唔夠暖,佢今日都話涷,哎,佢叫涷 我心痛。
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 30/10/2010, 00:32

老友,我通常8:00出門口,仲要落樓就到停車場,呢兩日,連我著牛仔長褲都覺得涷,叫啲B仔B女著短褲及群,晨早就要落樓,都幾難頂! 我好同情佢地,又只可以.........精神上支持佢地..........,唔係,有提議,用暖包,夠方便............唔,自己去買啦 Sleep
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  lisa hui 30/10/2010, 11:36

阿靚女,我已買3個,先施100蚊3個。 sunny
lisa hui
lisa hui
中級會員
中級會員

回頂端 向下

發表  lisa hui 30/10/2010, 11:44

無計啦!頂住下先。 Question
lisa hui
lisa hui
中級會員
中級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 31/10/2010, 01:23

lisa hui 寫到:阿靚女,我已買3個,先施100蚊3個。 sunny

靚女 ? 叫我呀 ? WOW, 妳眼光幾好 Very Happy
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 7/12/2010, 00:09

剛剛在網上看見以下的消息 :
一股強烈的冬季季候風晚間抵達廣東沿岸地區,本港明日天氣顯著轉涼,天文台 預測,氣溫會由初時的攝氏22度,降至明晚最低約15度,星期三會降至13度,呼籲市民注意保暖,到星期六估計會回升至17至20度。

唔記得邊個講,臨訓前用可以接受到的熱度,我覺得用暖水都得架啦,浸下對腳,個人會暖啲又會好訓啲喎,不過,得閒先算啦 Very Happy
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 11/12/2010, 10:59

下星期會跌至 12 度喎 What a Face
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 8/1/2011, 21:30

新的一年一開始,我就傷風到依家,連續8日都未好。哎,天文台預測,下星期持續寒泠,我最驚到我好返,就輪到心肝,因為,通常都係有來有往架嗎,嗚’’’’’’’’’’’’’’’
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 21/1/2011, 01:28

Suspect 攪命呀,係唔係仲有排COLD呢?
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章