三一友廿六情討論區
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

返學鞋..........

4 posters

向下

返學鞋.......... Empty 返學鞋..........

發表  吳承軒 Isaac 7/10/2010, 23:45

家長,請問妳地心肝對返學鞋,開始由黑鞋變白鞋,白鞋變黑鞋未呢? 哈哈 Arrow
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

文章數 : 444
注冊日期 : 2010-08-13

回頂端 向下

返學鞋.......... Empty 回復: 返學鞋..........

發表  吳承軒 Isaac 29/10/2010, 00:10

哈,心肝對黑鞋鞋頭開始澄現白色啦............情況,開始嚴重'''''''''''''''

好攪笑,心肝自己攞咗爸爸用嘅抺鞋油,話要用,爸爸就即刻做廿四考,幫個仔擦鞋,做咗1次擦鞋仔(小鞋子)。 pig

吳承軒 Isaac 在 30/10/2010, 00:46 作了第 1 次修改
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

返學鞋.......... Empty 回復: 返學鞋..........

發表  Catherine 29/10/2010, 00:26

阿女嗰對又ok喎。對白鞋係就係開始污糟,不過都仲可以唔洗住。不過…佢個書包就已經爛爛地! Sad
Catherine
Catherine
中級會員
中級會員

文章數 : 94
注冊日期 : 2010-08-12

回頂端 向下

發表  lisa hui 29/10/2010, 09:08

嗨!LISA姐開學1個月書包就爛著啦,都唔知佢點用嘅。 Shocked
lisa hui
lisa hui
中級會員
中級會員

文章數 : 69
注冊日期 : 2010-09-05

回頂端 向下

發表  SUN KAI CHUN 29/10/2010, 11:42

咁阿辛仔個書包仲好新淨喎, 佢仲問 "唔知個書包可唔可以用到六年班添" 我就話 "到四年班你都唔肯再用個公仔書包啦"
SUN KAI CHUN
SUN KAI CHUN
中級會員
中級會員

文章數 : 75

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 29/10/2010, 21:59

辛媽媽,我係單邊咩個書包,可能會引致不平衡,所以個書包企唔穩,後面有一邊軟晒潻 cat 吳承軒點名要用貓仔圖案嘅, 唔買啦,依家分兩袋仲好,反正買個新的書包,後果都係一樣。 嘩,辛仔咁長情,飲得杯落啦 Very Happy
可宜媽,個書包一定係比可宜壓偏啦, 哈哈哈...............
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

發表  吳承軒 Isaac 30/10/2010, 00:52

Catherine 寫到:阿女嗰對又ok喎。對白鞋係就係開始污糟,不過都仲可以唔洗住。不過…佢個書包就已經爛爛地! Sad

臨考試前的一星期的某天,我數過心肝的書,手冊,各科的練習簿,有幾本係薄薄地嘅,唔計細本的貼紙簿,溫習簿,合共有22本。 嘩,書中自有黃金屋(黃金咁重) I love you 個書包唔頂得幾耐,所以,我分兩袋,比個書包輕啲,長命啲。
吳承軒 Isaac
吳承軒 Isaac
超級會員
超級會員

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章